Mobil internet

Mobil internet

A mobil szolgáltatók 3G / HSDPA hálózatokon keresztül biztosítanak gyors internetezési lehetőséget. Használhatjuk laptopokon és mobil telefonokon egyaránt.

Azoknak akiknek nincs módjuk wi-fi hálózaton internetezni, vagy beszélgetni, javaslom a mobil internet előfizetést. Érdemes tájékozódni minden szolgáltatónál a mobil internet tarifákkal kapcsolatban. Általában 100 MB / hónap annak elegendő aki kb. 8-10 órát szeretne havonta mobil internet szolgáltatás segítségével telefonálni. A limitet nem érdemes túl lépni, mert lényegesen kedvezőtlenebb lesz az elszámolásunk mint gondolnánk. Ha beszélgetésen kívül internetezésre is használjuk, akkor mindenképp minimum 1 GB-os forgalmat feltételezve rendeljünk.

Mobil internet kapcsolása számítógéphez

Ha már amúgy is van mobil internet előfizetésünk lehetőségünk van például arra hogy a mobil telefon szolgáltatónk által adott internet hozzáférést ne csak a mobil telefonunkon használjuk, hanem hordozható laptop számítógépen is. Több lehetőségünk is van a mobil internetet számítógépünkhöz csatlakoztatni. A létrejött kapcsolat tipusai lehetnek: GPRS, EDGE, 3G, HSDPA Így bárhol ahol van  GPRS, EDGE, 3G, HSDPA kapcsolati lehetőségünk élvezhetjük az internetet.

  • bluetooth kapcsolattal
  • infraport kapcsolattal
  • adatkábel csatlakoztatásával.
  • USB modemmel is lehetséges, de ez nem igényel mobil telefont

Mobil internet lefedettség 

Mielőtt rendelnénk tájékozódjunk a mobil internet lefedettségéről az adott területen, mivel ez minden szolgáltatónál más-más lehet. Szerencsére a hálózatokat folyamatosan bővítik a szolgáltatók.

 
© 2018 ingyentelefonalas.hu
A honlapon található árak, információk tájékoztató jellegű információk.
Joomla!